De papa

Ted Gijsel, aangenaam. Ik was 36 toen Noor geboren werd. Anderhalf jaar later kwam Bente erbij en was ons gezin compleet. Mijn eigen geboortejaar is trouwens 1976. Mama van de meiden is Lieke.

Als kersverse vader maak je veel mee. Voor mij begon het genieten al in de kraamkamer van het ziekenhuis: het eerste huiltje, de eerste luier (zo’n pikzwarte) en voor het eerst die rimpelige armpjes en beentjes in roze kleertjes stoppen.

Veel clichés over kinderen zijn waar. Zoals: Je geeft veel, maar je krijgt er veel voor terug. Eéntje beschouw ik tot op de dag van vandaag als een keiharde leugen. Wie mij vertelt dat kinderen je energie geven, kan zich opmaken voor een lange discussie. Als ik niet te moe ben.

Wat je hier leest, zijn mijn persoonlijke verhalen. Ik ben geen pedagoog en weet niets beter dan een andere papa (of mama). Ik houd van mijn meiden én van schrijven. Dit is de simpele optelsom daarvan.

O ja, als ik niet over mijn meiden schrijf, doe ik dat voor zakelijke klanten. Ik ben namelijk copywriter, zzp’er en eigenaar van Tekstbureau SchrijfWijzer.

Ted in 5 trefwoorden:
• Zorgzaam
• Gevoelig
• Eigenwijs
• Koppig
Perfectionist

 

 

Reacties zijn gesloten