Geschreven door

Sukkel (top 10)

Het leven, Opvoeden| Views: 2614

We zitten heerlijk rustig aan tafel. Net zoals in vrijwel alle andere blogs over mijn meiden is het hartstikke gezellig. Maar ja… Noor en Bente zijn net als Nederlands lenteweer: terwijl je met je ogen dicht geniet van de zon, valt er ineens een plensbui op je harses.

Bente: “Noor, ik vind baby’s schattig, maar jou vind ik geen baby hoor.”

Noor: “Wat boeit dat. Ik vind jou wél een baby.”

Bente: “Ik vind jou toevallig de ALLERSTOMSTE BABY VAN DE HELE WERELD, STOMME SUKKEL!”

Het vervolg zal ik je besparen, maar het gescheld gaat meestal over in een eerste mep, die je natuurlijk moet teruggeven, maar dan net iets harder, waarna de ander de een drie meppen geeft, de een overgaat tot een stevige portie prikkeldraad – enzovoorts. Het eindigt altijd met één huilend kind en één kind dat zegt: ‘Dat krijg je ervan’.

Meestal laat ik de dames lekker ruziën. Als ik het zeg, klinkt het misschien geitenwollensokkerig, maar ik vind dat iedere emotie mag bestaan. En als we samen kunnen lachen, kunnen we ook samen ruzie maken. En: ruzies weer bijleggen. Dus ik laat ze vaak gewoon hun gang gaan. (Tenzij ik zelf moe ben of hoofdpijn heb, dan heb ik het vetorecht om als opperrechter op te treden.)

Het mooie is dat de storm ook weer even snel verdwijnt als hij opdook. Tranen drogen op en als de fysieke schade is getoond (aan mij en aan elkaar), kunnen Noor en Bente weer perfect samen spelen. Ik verbaas me er wel eens over. Het ene moment wensen ze elkaar het ergste toe, totdat een van de twee roept: ‘Samen gamen?’, de ander enthousiast ‘Ja!’ antwoordt en ze hand in hand naar de bank huppelen.

Heel mooi is ook hun zoektocht naar de ergste scheldwoorden. Je ziet ze verwoed en hakkelend in hun vocabulaire graven naar iets nóg kwetsenders, met zware toevoegingen als ‘honderdtachtigmiljoenontelbaartwintigduizendtotheteindevanhetheelalkeererger’. En ik weet: hun scheldwoorden wórden erger, zonder twijfel. Maar voor nu zijn de kanonnades van Noor en Bente vooral smullen. Daarom deel ik er graag wat met je. Wat denk je van deze top 10:

 • Hou op, TENGELPOOT! Je bent zo dik als een mammoet die een baby in zijn buik heeft!
 • Je bent zélf een dikke vette stinkende OELEWAPPER!
 • Ik ken een heel mooi trucje, en dat is: jou helemaal UIT ELKAAR SLAAN.
 • Haal je vieze dikke stinkende voet van mijn onesie!
 • Je bent de allerlelijkste van de hele wereld, iedereen mag niet eens naar je kijken, zo lelijk ben je.
 • Als je NU niet stopt met boos doen, noem ik je voor altijd VIEZE STINKENDE DROL.
 • Hou op, stomme dikke vette KOP!
 • Ik wil dat je hier NOOIT MEER WOONT!
 • Bemoei je er niet mee, stomme KIPSUKKEL.
 • Hou op, want ik maak je KAPOT, wat ik dus ECHT doe hè, en dan gooi ik je in de vuilnisbak, zelfs je SKELET en dan zul je voor altijd STINKEN!

Goed, tot zover voor nu. Ik ga intussen door met verzamelen. Geniet jij intussen van deze audio-opname. Sukkel!

1 Responses to " Sukkel (top 10) "

 1. Josette schreef:

  Hahahaha geweldig weer Ted, het hoort er inderdaad allemaal bij, maar fantastisch zoals jij het weergeeft en er mee om gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *