Dit doe je als papa (een top-10)

Opvoeden| Views: 1087

Deze week at ik gekauwde boontjes. Echt. Het kon me niets schelen. Bente had ze geproefd (zowaar), maar afgekeurd (uiteraard). Ze waren nog maar zó licht gekauwd dat het echt first class occasions waren en bovendien was ik te moe om er iets anders mee te doen, zoals opstaan en weggooien.

Dit en meer doe je als ouder. Kon ik me vroeger niets bij voorstellen. Want: gekauwde boontjes. Denk daar maar eens over na. Wat in iemand anders’ mond is geweest, eet je zelf niet op. Toch?

Dus wel. En er gebeurt meer. Ik geef je zomaar een top-10 van dingen die ik als vader gerust doe. Gêne? Dat station is deze papa-intercity allang voorbij.

1. Een stuk beschuit uit haren plukken. En opeten.

2. Mijn meisjes uitleggen dat ze niet aan winkelwagentjes mogen likken. Zo doodgewoon alsof ik het over het weer heb.

3. Gezichten poetsen met mijn eigen spuug. (Ooit gezworen dat ik nooit zo’n ouder zou worden, maar dat was in de prehistorie vóór kids)

4. Stiekem chocola/chips eten in de keuken. Ieder kraakje vermijdend. Of nog erger: snel kauwen als de tekenfilm op tv even veel geluid maakt.

5. Een boodschappenlijstje maken op een Woezel en Pip dierendokter-klembord.

6. Een spray gebruiken om klitten uit haar te kammen. (Moeders zullen weten waar ik het over heb. Voor de vaders: Schwarzkopf Gliss Kur Hair repair Oil nutritive anti-klit spray. Met ácht precisie-schoonheidsoliën, verdomme. Ácht! Dat ik desondanks geen wereldkampioen ben, lees je hier)

7. Hardop de stem van Koning Koos nadoen. Terwijl ik alleen thuis ben.

8. Miauwen als een katje, omdat de meisjes ‘diertje spelen’ en ze me dan schattig vinden.

9. Duplo-raketten verbouwen als de meisjes even niet kijken. Constructief kan het altijd beter.

10. Een kind met volledig doorgelekte luier (zo’n ‘tot tussen de schouderbladen’-geval) oppakken, met blote handen openpellen en onder de douche zetten. (En even later denken: O ja, ook nog wel mijn eigen handen wassen.)

Herkenbaar? En doe jij als ouder ook wel eens crazy stuff? Laat het me weten!

6 Responses to " Dit doe je als papa (een top-10) "

 1. Shiva schreef:

  This is so funny. I thoroughly enjoyed the read 🙂

 2. Jildou schreef:

  Herkenbaar!! Maar weet niet of dat een goed of slecht teken is!

  • Ted Gijsel schreef:

   Tsja… Daar ben ik ook nog niet helemaal uit. Al voel ik me inmiddels wel een volwaardige Koning Koos 😉

   • Maarten schreef:

    Bij ons thuis denken de kleintjes soms dat koning koos in de keuken woont. Diep teleurgesteld als “slechts” papa er staat

 3. Myriam schreef:

  Oh wat heerlijk. Ja ik herken ook dingen hoewel het al weer een tijdje geleden is en ik als moeder met een zoon te dealen had.
  – zo kon ik glashard ‘liegen’ dat ik wel luisterde terwijl ik afwezig was en mijn zoon dat zag en altijd haarfijn aanvoelde en zei: Je luistert niet!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *