Geschreven door

Zomervakantie (top-10)

Het leven, Spelen, Uitstapjes, Vakantie| Views: 1316

Jawohl, Oostenrijk was geweldig. Maar die ene week in Aschau heeft ook wel een tamelijk gat geslagen in de zomervakantiebegroting. En dus was het credo voor de overige weken: lekker thuis genieten. Nou, dat is gelukt. Zin in weer een top-10?

1. IJs eten in Weeze
Soort van traditie: met de auto naar Eiscafé Alpago, een kwartiertje over de Duitse grens. Het ijs is er goedkoop en super lekker, maar laten we vooral het dorpsplein niet vergeten, waar fonteinen in een onvoorspelbare dans uit de grond spuiten. Heerlijk afkoelen!

2. Spelen in het bos
Bijvoorbeeld in Bergen, waar je speelbos De Boskoel vindt (niet geheel toevallig op de route naar Weeze). Geen glijbanen en wipkippen, wel touwladders en boomstammen en dat in de schaduw van een mooi stukje bos.

3. Zwemmen (op Hemelrijk)
Onze abonnementen op BillyBird Park Hemelrijk hebben we dit jaar meer dan terugverdiend. Zwemmen, insecten redden, klimmen en klauteren, goudklompjes zoeken… Er is meer dan genoeg vertier, de koffie is goed te doen en het is zo groot dat je er gemakkelijk een dag doorbrengt.

4. Naar de film
In dit geval met opa en oma, want zoals gezegd: een gat in het budget en dus moest ik af en toe werken. Toffe film, van tevoren lekkere hapjes bij de lunch en natuurlijk even knutselen aan tafel in de Verkadefabriek.

5. Bakken
Onze wereldberoemde haverkoekjes natuurlijk (dit keer met choco drops), maar de meiden helpen ook graag met granola bakken. En als je eens een keer iets anders wilt ontbijten, bak je knakworstjes in bladerdeeg!

6. Kamperen
Maar dan wel in je eigen woonkamer. Na onze eerdere avonturen zijn we inmiddels ervaren en bouwen we zo een mooie tent op. Nu alleen nog Oskar (kat) en Piep en Pipi (cavia’s) leren dat een goede dag begint bij ’s nachts je smoel houden.

7. Snoep Challenge
Ook die deden we eerder. Dit keer met nieuwe ingrediënten, maar met evenveel plezier. Tuurlijk, snoep is suiker en dat is kei ongezond, maar af en toe moet het kunnen toch? Bovendien is lachen wél gezond!

8. Zwemmen (thuis)
In een nieuw zwembadje, prima tuinformaat. Erin, eruit en dat dertig keer in een uur, maar hey, wat zou het. Kei lekker afkoelen in je parasolhut en wist je dat het zwembad dé perfecte plek is om kappertje te spelen? (geef me even een seintje als je nog ergens een loomstiekje ontdekt, oké?)

9. Laat opblijven
Voor de meiden feest en voor mij, hoe gek het ook klinkt, ook een soort rust. Geen race tegen de klok, maar gewoon relaaaaaxed de avond uit freewheelen, vleermuizen spotten, gamen en chips eten. (En maar blijven hopen op uitslapers in de ochtend, maar helaas)

10. Knutselen
Zoals potsierlijke ringen, gemaakt van plastic ringetjes en versierde tempex ballen. Verf, lijm en glitters en shinen maar. Dat je door die knoeperd wél de hele dag met uitgestoken hand door het huis paradeert, moet je voor lief nemen.

Je kunt de samenvatting wel raden, toch? En dan hebben we nog niet eens onze dagtocht Den Bosch genoemd, het skaten op de skatebaan, in de tuin werken en vadertje en moedertje spelen (godzijdank mocht ik vadertje zijn). Topvakantie!

4 Responses to " Zomervakantie (top-10) "

  1. Hanny Gijsel schreef:

    Wat heerlijk om terug te lezen Ted. Wij hebben ook heel dierbare herinneringen aan deze activiteiten. Vooral de creativiteit van je meiden is onuitputtelijk.

  2. Josette schreef:

    Dat was een top vakantie volgens mij!!

  3. Henk schreef:

    Hoewel de link naar deze prachtige real life verhalen op het bureaublad van mijn iPad staat, was het best wel weer een tijdje geleden dat ik ‘m voor het laatst opende (ik zit me nu in een hoekje te schamen). Maar nu maar meteen van alles wat nog ongelezen was genoten! Wat een heerlijke meiden en wat een creatieve, actieve, lieve papa! Chapeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *