Geschreven door

Goede voornemens (top-10)

Opvoeden, Vakantie| Views: 935

We hadden beloofd om ze wakker te maken. Sterker nog, ze éísten het bijna. Want als het om half negen ’s avonds al zo knalde en knetterde, wat moest dat om twaalf uur dan wel niet zijn?

Maar een kind wakker maken is lastiger dan je denkt. Op onmogelijke tijdstippen staan ze naast je bed voor een glaasje water, een nieuwe paardenstaart of dekens instoppen, maar als je zélf het moment kiest, zijn het net snurkende grizzly’s met een overdosis slaappillen achter hun kiezen. Of ze doen alsof, natuurlijk. Ze zijn tot veel in staat.

Ik had een bescheiden vuurwerkpakketje gekocht. Paar potjes, beetje grondwerk en twee pijlen. Niet voor mezelf natuurlijk, hè mensen. Voor de meiden. Logisch. Kunnen ze zien hoe dat gaat, met vuurwerk. Ik had zelfs een veiligheidsbril geregeld (die lag de hele avond veilig binnen. Oeps!).

Uiteindelijk, zo gaven Noor en Bente aan, waren ze blij dat we ze wakker hadden gemaakt. Al waren de knallen oorverdovend, de rook bedwelmend en hun ogendichtdrukkende gapen aandoenlijk: het vuurwerk hadden ze niet willen missen. Met hun jas over hun pyjama, een warme muts én hun handjes over hun oren gaven ze bedeesd buurmannen en -vrouwen een handje.

Die avond maakten we ook goede voornemens. En ik moet het de meiden nageven: ze hebben een mooie lijst opgesomd. Hieronder een top-10 (in willekeurige volgorde):

 

10. Knutselen en verven

9. Pepernoten maken (“Want ik wil later Zwarte Piet worden, maar hoe word ik dan eigenlijk zwart?”)

8. Een pinguin- of Frozenknuffel kopen

7. Boterhammen smeren

6. Dartborden (Ja, dat is dus een werkwoord. Noor is helemaal in de ban van darts, sinds ze met papa het WK op televisie kijkt. Yes!)

5. Wrijf-T-shirts en een mooie glitterjurk kopen

4. Schrijven

3. Spelen en puzzelen

2. Zwemmen in een binnenzwembad

1. Op vakantie gaan (“Dan wil ik naar Australië, omdat ik denk dat daar een zwembad is”)

 

“Nog even voor de zekerheid, hè meiden”, leg ik uit: “Het zijn maar plannen, natuurlijk. Het betekent niet dat alles ook echt gaat gebeuren. Goede voornemens zijn vooral dingen die je wilt doen, maar ook waar je van kan dromen.”

Noor hangt als een bokser in de touwen.

“Ah, néé hè! Dus we gaan niet op vakantie? Gaan we nou écht hé-le-maal níét op vakantie?”

Ik stel Noor gerust, we gaan dit jaar heus waar op vakantie. En ja, er is vast en zeker een zwembad. Australië is misschien een beetje ver, maar we gaan op zoek, beloofd. Maar nu is het tijd voor mijn eigen eerste goede voornemen: vuurwerk opruimen.

Gelukkig Nieuwjaar!

Meidenpapa-Goede voornemens 00
Meidenpapa-Goede voornemens 01
Meidenpapa-Goede voornemens 02

3 Responses to " Goede voornemens (top-10) "

  1. Hanny Gijsel schreef:

    Weer een prachtig , uit het kinderleven gegrepen, verhaal.

  2. Femke schreef:

    Haha leuk Ted! Hier ging het ongeveer net zo, wat een rijkdom hè. Jij en Liek ook een supermooi 2018 met jullie grappigerds.

  3. Josette schreef:

    Mooi lijstje goede voornemens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *