Geschreven door

Groot bed

Opvoeden| Views: 883

“Kom maar eens mee naar boven, opa.”

Bente pakt opa’s vinger en dirigeert hem resoluut de trap op. Ze doet haar slaapkamerdeur open en toont trots de grote doos die voor haar kast staat.

“Weet je wat hier in zit? Een groot bed”, verzekert Bente, terwijl ze haar armen uitspreidt om te laten zien hoe groot dan wel.

“Je mag niet overal aankomen. De doos is heel zwaar. Je kunt hem niet optillen en mama ook niet, maar papa wel.”

Opa (en oma) kijken trots naar hun nét 3 jaar geworden kleindochter. Bente demonstreert even dat haar oude bed toch echt te klein is geworden. Ze klimt erin en legt haar hoofd tegen het hoofdeinde.

“Ik pas nog wel, maar ik krijg toch een groot bed. Papa en mama hebben ook een groot bed. Wil je het zien?”

Bente is het bed een dag eerder zelf gaan uitzoeken, samen met mama. Trots als een pauw kwam ze thuis. Een bed van ongeëvenaarde Zweedse kwaliteit, een warm dekbed, groot kussen én een prinsessendekbedovertrek met zachte roze en blauwe plaatjes.

De volgende dag zetten we het in elkaar. Lieke was chef constructie, ik sneed het karton in gelijke stukken en verzamelde het plastic afval (een tic misschien, maar weet je hoe heerlijk het is om je klusrommel van tevóren op te ruimen? Ben je klaar met monteren en tadaa, alles netjes). De meiden stichtten een kamer verder, bij Noor, in het thema bed een ongekende chaos van dekens en kussens. Het hoort er blijkbaar bij.

Toen het klaar was, was het tijd om te testen. Bente eerst, natuurlijk.

Ze klimt in haar bed, slaat de dekens weg en kruipt op het kussen. Als ze de dekens over zich heen trekt, ontstaat er een grote lach van oor tot oor. Ja, dit bed ligt lekker! Ja, hier gaat ze heerlijk in slapen! Ja, het is groot genoeg! Bente trappelt met haar voeten om te laten zien hoe veel ruimte er nog over is.

De volgende dag komen de andere opa en oma kijken. Weer volgt een uitgebreid ritueel: Bente laat het bed zien, kruipt erin en vertelt waarom ze een ander bed heeft gekregen.

Ons meisje van drie jaar slaapt voortaan in een groot bed. Weer een mijlpaal.

Aan haar reactie te zien, denken we dat Bente er ook zélf een mijlpaal in ziet. Papa en mama een groot bed, Noor een groot bed en Bente nu dus ook. Ze hoort erbij. Het wiegje en ledikantje, symbool voor twee mooie fases die nu écht voorbij zijn, zijn opgeruimd. Bente heeft een stap gemaakt en dat weet ze drommels goed.

We hebben Bente ook uitgelegd dat je in dit bed perfect uit kunt slapen. De eerste nachten zijn veelbelovend. Het maakt de mijlpaal alleen maar mooier.

1 Responses to " Groot bed "

  1. Shiva schreef:

    Such a wonderful family. I really want to spend a few days with all of you. I owe it to myself.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *