Geschreven door

Dansen

Spelen| Views: 1110

Ik heb een foute playlist. De meeste nummers vallen moeiteloos in de categorie ‘guilty pleasures’, maar ik vind ze heerlijk. Of misschien wel: dus ik vind ze heerlijk.

Vaak luister ik als ik alleen ben. Kan de muziek lekker hard, zonder gevaar dat de meiden om K3 of Maya roepen, terwijl het podium voor Michael Bolton, Matthias Reim en Billy Idol is. Als er een WK luchtmicrofoonzingen zou zijn, was ik een kanshebber (helaas ook voor het WK eigenwijshogenotenzingenondanksdatjejestembandennaardetyfushelpt).

Deze vrijdag waagde ik me er weer eens aan – mét de meisjes in de buurt. Ik wilde de vloer dweilen (jus d’orange krijg je om de een of andere reden nooit met een doekje weggepoetst), de eerste zonnestralen vielen naar binnen, de meisjes waren met de Duplo aan het spelen, kortom: de dag liep gesmeerd. Kom maar op met die muziek.

Noor en Bente speelden vrolijk verder, terwijl Glenn Medeiros en ik een dijk van een duet zongen. Ik danste zelfs. En dat vond Bente er wel gaaf uitzien. Nou ja, dat is mijn interpretatie. Misschien lachte ze me gewoon uit, zou heel goed kunnen, ik zou ze zelfs groot gelijk geven, maar in ieder geval wilde ze meedoen.

En dus dansten we. Ik draaide rondjes en Bente zwierde mee, haar beentjes stevig om mijn middel geklemd, en met grote ogen van opwinding.

“Noor! Kijk eens! Papa en ikke dansen! Wil je ook meedoen?”

Noor bedankte beleefd voor de eer, maar was wel het dankbare publiek dat Bente en ik zochten. Terwijl wij onze heupen losgooiden en valser zongen dan schorre kraaien, lachte Noor en klapte ze in haar handen.

De énige reden om dit tafereel te onderbreken, was een selfie. Want het wordt vaak gezegd, maar het is nog veel waarder: de tijd gaat snel voorbij. Voor je het weet maakt de ontwapenende lach en de vrijwillige deelname aan het foute dansfestival plaats voor een ‘Pahaaap’ en bijbehorende afkeurende blikken.

Zo ver is het nog niet. Deze vrijdag dansten we ons duizelig en genoten we ons kapot. Heerlijk.

14 Responses to " Dansen "

 1. Shiva schreef:

  Nice one…Have fun Ted. I am sure Noor & Bente will cherish them in future when they look back at these moments.

 2. René schreef:

  En de foto erbij zegt natuurlijk alles!

 3. Hanny Gijsel schreef:

  Inderdaad Ted! Héérlijk! Ook heerlijk om te lezen. Dit pakt niemand je meer af. En ook voor de meisjes is zo’n papa heerlijk.
  Wat wil je nog meer!

 4. Josette schreef:

  Wat ben je toch een kicke-pap. (Twijfel alleen of dit woord wel kan voor een kritische Neerlandicus als neef). Have fun in ieder geval, maar zo te zien komt dat zeker goed!

 5. Trudi brons schreef:

  Dit zijn de momenten. Ik had wel mee willen brallen.

 6. Jildou schreef:

  Hiervoor doe je alles; gebroken nachten, dweilen, opruimen….. prachtig! Geniet ervan Ted, met volle teugen en armen vol schattige dansende meisjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *